graderna sjunker så fort överallt

hahaha. hela mitt förra inlägg handlade typ bara om mat. det är mitt liv:)

idag var det sjukt kallt, -20°C. jag förstår verkligen inte varför människor valt att bosätta sig här, alla man ser ute ser väldigt stela, eländiga och plågade ut. det enda som möjligtvis är bra med det här klimatet är lyckokänslan man får när bussen äntligen kommer efter att man, stel, eländig och plågad har väntat på den.

igårkväll låg jag och försökte sova i mitt julpyntade rum, och jag tänkte på hur mysigt det var med julen och allting, men jag kände det liksom inte. så jag började oroa mig för att jag typ hade blivit resistent mot glädje eller något. men idag när jag kom hem från skolan var det mys-overload hemma, med människor och hundar och presenter och mat och tårtor och cupcakes överallt och då kände jag verkligen hur mysigt det var. så jag har nog inte blivit resistent :)

jag har förresten fått en ny dator! min gamla gick ju sönder förra månaden, men i fredags kom pappa hem med en lifebook till mig. den är great, den är liten och snabb och väger ingenting. super :)

just nu är jag på jobbet. vill hem och spela farmville. och äta cupcakes. okej, det här inlägget handlar bara om cupcakes. det är mitt liv.

första advent

jobbar. jag tycker det borde vara mäktigt ob-tillägg för att jobba första advent, då är det ju liksom förutbestämt av gud att man ska ligga hemma under en filt och dricka glögg, men det är tyvärr bara samma som för alla andra söndagar.

vi har julpyntat i helgen så nu är mitt rum specialutrustat med en röd julstjärna, rödvitrutiga gardiner, ett silvrigt änglaspel, en röd duk, ett luciatåg i trä och en luddig katt med röd halsduk. MYS! idag har jag köpt apelsiner, och nejliktor också, så ikväll tänkte jag komplettera med en apelsin, med nejlikor.

och idag när jag vaknade låg en present på min byrå. jag fick det senaste numret av ridsport special i adventspresent av mamma. perfekt sätt att börja dagen, med en present. 

imorgon fyller min bror år. det ska bli roligt, för mamma har bakat cupcakes och marängtårta med hallon och choklad.

igår beställde vi thaimat. jag åt wokat ris med räkor och grönsaker. det var SJUKT GOTT! det var otroligt mycket mat så jag tänkte spara hälften och äta till lunch någon dag, men det blev inte så, för jag kunde verkligen inte sluta äta.

på tisdag jobbar jag min allra sista dag här.. det känns skönt. fast jag kommer sakna mina kollegor. och varm choklad-maskinen. det är vad som hjälpt mig igenom den här tiden ;) varm choklad fungerar faktiskt effektivt mot depression tycker jag. det känns som att själen gillar det.

nu jag vill gärna sluta, men det är över två timmar kvar.. suck. nåväl, jag tror vi får pepparkakor på fikat i alla fall.

I think I'm allergic to mornings

försov mig imorse. ..igen. det är alltid samma, jag har en intention om att stiga upp vid åtta, sen när jag snoozar går något väldigt fel och jag vaknar ungefär tio. idag började jag tjugo i elva så det gick ju, men det är så sjukt jobbigt att stressa på morgonen och alltid blir min frisyr eller outfit lidande ;) 

annars en bra dag! hade samhälls och religion, och det har jag absolut under kontroll nu känns det som. sen pratade jag med steen om projektet. ..det har jag inte under kontroll. över huvud taget. fast jag vet inte. det känns som att saker oftast löser sig. i alla fall saker som jag oroat mig över. när något dåligt händer så har jag däremot aldrig kunnat förutse det. så det kanske är ett bra tecken att jag oroar mig? 

efter skolan gick jag på stan, och fikade på safari, med elli. köpte kalsonger till min bror i present, han fyller år på måndag, och en parfym till mig själv. replay for her! det är den jag alltid har, jag kommer aldrig byta ut den. om jag inte absolut måste för att den typ slutar produceras eller så.

snart ska jag äta köttbullar med potatis och brunsås till middag, sen åka och rida. jag vet ju att jag ska ha briscoe på kursen så det känns jättekul :)

sen kom mitt paket från gina idag också! vilket är extremt imponerande för jag beställde igår. och väldigt kul! :) 


do you hear me, jebus?

jobbar. suck. det är tråkigt. jag vill hem och spela farmville!

waking up, the days are even gone

är på jobbet. men nu jobbar jag bara idag och imorgon, helgen och två dagar nästa vecka, sen är jag färdig!! för min anställning går ut 10 december och de dagar jag skulle jobbat i december kommer jag vara bortrest. så det känns jätteskönt. och på onsdag kommer lönen också, vilken lycka. då tror jag att jag ska beställa från gina, jag hittat en fin klänning, och underkläder.

och gud vad bra greys var i onsdags! jag och sanne pratade om det idag, hon tycker att det håller på att spåra ur lite, men inte jag. mina favoriter är typ arizona och owen (och callie, cristina och mark sloan...förut var det meredith och derek också, men nu ligger ju meredith bara i sängen och hur spännande är derek egentligen?) och de var ju inte ens med särskilt mycket i tidigare säsonger, så jag tycker att det bara blir bättre och bättre. jag undrar hur många säsonger det kommer bli. det känns svårt att tänka på att greys inte kommer sändas under hela min livstid. och nu är det bara två avsnitt till juluppehållet. jag är bedrövad. men försöker tänka framåt. jag kommer ju vilja se på greys till våren också.. det är ju i alla fall två avsnitt kvar nu, och snart är det onsdag!

vaknade upp med komakänsla imorse, men nu mår jag bättre. för första gången den här terminen känns det som att jag har skolämnena under kontroll. dock måste jag läsa 10 sidor ur anne franks tagebuch varje dag fram till jul, vilket känns tungt. men det är ju egentligen inte så svårt, det är ju bara att läsa. vilket alla gånger är att föredra framför att producera saker, till exempel analyserande texter.  

i torsdags red jag briscoe för första gången, och han var jättemysig! vi rider alltid samma häst två gånger i rad så nu är jag jättetaggad inför nästa ridlektion också :)

igår var finalen i top model. teyona vann och det var väl bra, hon hade bäst bilder. fast jag hejade egentligen på fo, men hon kom femma. suck, nu har top model slutat och snart slutar greys också. så himla tråkigt. de kommer ju tillbaka till våren, men ändå.. jag vill gärna se på tv i december också..

jag tror dock att december ändå kommer bli en ganska rolig månad. åtminstonde till en början, först ska vi på julbord med jobbet 4 december, 5-7 december ska jag vara i luleå och 8 december åker vi till narvik. och så alla andra, vanliga trevliga saker som ridlektioner och fika och lediga dagar.

things I've felt but I've never said

jag vet inte vad jag ska skriva. är hemma, jag är ledig både från skola och jobb både idag och imorgon. skönt!! har under förmiddagen sett avsnitt från säsong 5 av greys på tvshack.net, som kristin tipsade mig om. det är super!! :) och ikväll är det ett nytt avsnitt från säsong 6 också!! nu vill jag ha lunch. igår lagade jag middag förresten, för mamma och pappa var i gällivare. jag lagade ugnsgratinerad falukorv med potatismos, and I kicked ass!!!! 

jag längtar till julen. jag vill ha en hyacint, dom luktar så himla juligt och gott.  


days like this

är på jobbet. idag märkte jag att jag blivit skadad av mitt jobb, när jag pratade med mormor i telefon hemma så avslutade jag det också med ett käckt tack heej!  ..lät normalt.

det är en grej jag har glömt att berätta också - jag har fått en bil! en ljusblå golf vid namn ORP320. den är ganska söt. idag har jag och elli och ORP320 varit och storhandlat på coop och ö&b.




you better get back
'cause I'm ready for more than this,
whatever it is

när varje dag känns likadan, och när det skymmer över stan

typ mysig dag. åt världens godaste mackor till frukost, lantbröd med parmaskinka, tomater och philadelphia pesto-tomat. sen har jag slutligen läst ut lyckan är en sällsam fågel, efter typ två månader, och promenerat och fikat med elli. på palladium. mysigt. och te och kanelbulle kostade 25 kr där, som på safari the good old days.  och om en halvtimme börjar greys!

vad mer har hänt de senaste dagarna? jag har slutligen köpt ett farm house i farmville. special nougador har kommit på rulle! nu heter det center nougat, men det är the same goods! jag visste att det skulle ta över världen till slut!

i skolan händer det inte mycket spännande. jag färdigställde och lämnade in min religionsuppgift under stora våndor. jag har prestationsångest när det gäller allt nu.



I'd take another chance, take a fall

every winter needs a snowfall

jag har varit en dålig bloggare på sistone.. det har hänt några bra och några dåliga saker. bra var greys, och när jag red balder i torsdags, det gick jättebra! förutom i vänstervarvet, men riktigt bra i höger. och så har jag drömt spännande drömmar. i förrgår drömde jag att jag åkte till rio de janeiro med sanne, igår att jag drack öl med calle schulman. och båda var jätteroligt! dåliga saker: min dator är trasig. jag glömde mina vantar på bussen. mina finaste favoritvantar. jag har tappat min leopardbörs. jag har en brännblåsa på fingret, orsakad av the fast ugnsform from hell. och idag vill jag mest kasta mig ner för ett stup. har extremt jobbig religionsrefletion att göra, samt projektplan, samt en insändare på tyska om rasism. anna mun kaikki kestää! (det betyder "ge mig kraft att stå ut" på finska. jag kan säga det, och "nu får du ingen bulle för att du är så dum". så nu kan jag det mest grundläggande i alla fall). ska ta itu med religionen nu. ska jobba ihärdigt med den ända tills top model börjar 18:00.

I know I let you down
but it's not like that now.


wind is always blowing

är på jobbet. rätt less nu, har jobbat sju av de senaste åtta dagarna. annars har det varit en bra dag. en enda lektion, samhällskunskap och sen ägnade jag eftermiddagen åt choklad och inspelade avsnitt av top model. imorgon är jag ledig och så är det greys!


hallå alla glada där ute i cyber space!!!

skrev ett långt inlägg igår om helgen, men det försvann. nåväl, lördagen ägnades åt jobb och återhämtning, på söndagen gjorde jag faktiskt vettiga grejer, duschade, gjorde slingor, städade, bäddade rent, promenerade till mormor, åt där (fläskfilé med klyftpotatis, ugnsrostade grönsaker och creme fraice, vaniljglass med varm jordgubbssås till efterrätt. super!), och jobbade. vi fick kanelbullar från safari på rasten båda dagarna!!

nu är jag på jobbet också. ska jobba idag och imorgon den här veckan, sen inget mer. idag har jag varit i skolan. det gick dåligt till en början. kom en halvtimme försent till första lektionen. men sen gick det bättre, jag skrev en hel samhällsreflektion på hålet, och berättade deutlich om min familj på tyskan (Ich bin die Nichte meines Onkel. Mein Vater ist der Schwäger meines Onkel. Mein Bruder ist der Nöffe meines Onkel. Ich habe zwei Onkel. Mein Onkel, der ist der Bruder meiner Mutter, hat eines Kind. Er ist mein Cousin. Er ist der Nöffe meiner Mutter. älska genitiv) sen promenerade jag hem, åt goda sweet chili-kycklingspett med jasminris till middag, och åkte och jobbade.

idag är det måndag. dags att börja tagga för greys alltså!! 2 DAGAR KVAR!!!!!

jag har förresten blivit uttagen till att antagningspröva i december. det känns lite spännande/ansträngande/konstigt. men så är det. det är i luleå, och på en söndag, så förhoppningsvis kan jag resa dit redan på lördagen och shoppa loss, spendera lite kvalitetstid med rasmus och sova över hos mats och helena. sen undrar jag om jag borde sätta mig själv i hårdträning nu. jag har inte sprungit sen snön kom, vilket ju var för tre månader sen eller något sådant, så jag är inte i toppform. men jag tror att jag förlitar mig på min grundkondition och räknar med att haverera i styrketestet.

RSS 2.0